Pasta Carbonara recept

Här hittar du ett enkelt, snabbt och gott pasta carbonara recept.

Du undviker att misslyckas genom att använda ett klassiskt och välbeprövat recept med tydliga och enkla instruktioner som du enkelt kan följa.

Att laga till denna rätt är faktiskt fenomenalt enkelt! Följ bara instruktionerna nedan och du har en garanterad succé.

Det här behöver du, ingredienser i pasta carbonara:

Pasta Carbonara

Du börjar med att inhandla det du inte har hemma…

  • Du behöver först och främst cirka 500 gram pasta! (förstås!)
  • Du behöver 8 stycken skivor bacon (ett packet bacon är oftast 8 skivor)
  • Du behöver 4 stycken ägg
  • Du behöver 1,5 dl riven parmesanost (gärna nyriven!)
  • Du behöver 3 dl grädde

Detta är faktiskt allt du behöver för att du ska kunna laga till en fantastiskt god pasta carbonara. En rätt som du, din familj och dina vänner eller vem du än bjuder den på garanterat kommer att ge dig beröm för!

När du lagar till pasta carbonara med ingredienserna ovan så får du cirka 6 portioner som du kan bjuda dina vänner på. Det kommer att ta dig i runda slängar 30 minuter att laga till detta recept, men det beror förstås på hur snabb du är i köket.

Så här gör du – steg för steg

  1. Koka din pasta. Du börjar med att koka din pasta i en stor kastrull. Du ska lägga i pastan i kokande vatten och enligt klassisk italiensk tradition ska du bara koka den tills den är al dente. Du kan testa en pasta bit mot slutet av koktiden och se till att det fortfarande är lite tuggmotstånd i din pasta. Låt din pasta rinna av och häll tillbaka den i din kastrull när allt vatten runnit av.
  2. Knaperstek din bacon. Undertiden så kan du skära bort det mesta av fettet på dina 8 bacon skivor. Sedan tar du och strimlar skivorna i tunna strimlor med din kniv. Därefter så lägger du i strimlorna som du just har gjort i en av dina stekpannor och steker den tills de blir knapriga. För bäst reslutat så använder du medelstark värme på din spis.
  3. Blanda. Nu tar du och vispar ihop alla 4 äggen, den rivna parmesanosten och dina 3 dl grädde i en skål. Slutligen tillsätter du dina knaperstekta baconstrimlor och blandar ner alltihop i din nykokta al dente pasta. Du ska se till att blanda ihop allt väl.
  4. Värm. Nu, sista steget innan du är klar. Du häller nu tillbaka pastan som du just har blandat med såsen i din stora kastrull. Den sätter du sedan tillbaka på din spis på mycket svag värme och hettar upp din pasta carbonara i cirka 0,5 till 1 minut. När din sås har tjocknat en aning så vet du att de hela är klart.
  5. Servera. Du är klar!

För att du och dina vänner ska få bästa smakupplevelsen så ska du servera din pasta carbonara direkt när du är klar. Du ska också, om du vill, förstås, servera med rikliga mängder nymald svartpeppar. Precis som du skulle fått den serverad i Italien!

Har du förslag, åsikter eller beröm gällande pasta carbonara, gå hit. 🙂

Klicka här för mer information om pasta carbonara.